Доступність посилання

ТОП новини

Україна і ЄС парафували угоду про асоціацію


Україна і Європейський Союз парафували сьогодні в Брюсселі угоду про асоціацію між ними.

У спільній заяві голів делегацій сторін після парафування мовиться, що вони висловили спільне зобов’язання вжити подальших технічних заходів, необхідних для підготовки угоди до підписання. Зокрема, йдеться про завершення правової експертизи тексту, технічних доповнень і протоколів.

Крім того, за повідомленнями, ще не завершена остаточна версія тексту угоди в частині, яка стосується зони вільної торгівлі. Необхідний також переклад усієї угоди всіма офіційними мовами Євросоюзу.

Речник комісара ЄС із розширення Штефана Філе Петер Стано наголосив Радіо Свобода, що парафування угоди про асоціацію ЄС і України – це «лише перший технічний процедурний крок». «Важливішими кроками, які дійсно мають значення для набуття чинності цією угодою про асоціацію, будуть підписання і ратифікація», – сказав він. При цьому речник звернув увагу, що ці кроки «залежать від результатів України в галузях верховенства права і роботи судів».

«Ми занепокоєні тим, що виглядає як вибіркове застосування правосуддя при ув’язненні політичних супротивників (в Україні). Єврокомісія і країни-члени ЄС будуть розглядати ці питання, коли вирішуватимуть, чи настав час підписувати угоду про асоціацію», – наголосив речник єврокомісара з розширення.
XS
SM
MD
LG