Доступність посилання

ТОП новини

Готівка через кордон і казкові властивості шоколаду


Американські науковці практично вже винайшли спосіб виявлення і фіксації розміру готівки металевими детекторами
Американські науковці практично вже винайшли спосіб виявлення і фіксації розміру готівки металевими детекторами
Американські науковці практично вже винайшли спосіб виявлення і фіксації розміру готівки металевими детекторами. Про це повідомляє британський тижневик New Scientist.

Йдеться не лише про те, щоб детектор в принципі розпізнавав валюту, а й про те, скільки точно валюти з собою перевозить пасажир через кордон.

Таким чином збувається давня мрія митних і поліцейських служб контролювати незаконне перевезення в країну або вивезення за кордон великих сум грошей.

Ученим залишилося впорядкувати винахід таким чином, щоб його вже скоро можна було б використовувати в детекторах, які «несуть варту» в аеропортах.

Покищо віднайдена грошова функція досить сильно підвищує загальну чутливість детектора, який, крім підрахунку валюти, реагує на безліч інших дрібниць в пасажирському багажі. Науковці зараз працюють над тим, щоб обмежити цю чутливість лише винайденим «грошовим інстинктом» детектора.

На думку спеціалістів, як тільки усі побіжні проблеми будуть подолані, детектори почнуть працювати у новому режимі і автоматично фіксувати наявність валюти у пасажирів.

Однак, на біду пасажирам, які спробують ризикнути, головним буде те, що детектори фіксуватимуть суму валюти до останньої копійки. Іншими словами, наука пропонує людям не ворогувати з законом. Тепер слово за людьми.

Як краще вживати шоколад: частіше чи рідше, і скільки саме?

Як повідомляє iнтернет-ресурс Science Daily, учені кафедри медицини Каліфорнійського університету в Сан Дієго провели дослідження, яке може повністю розбити усталену уяву про те, що регулярне вживання шоколаду призводить до повноти ба навіть ожиріння.

Внаслідок експерименту учені дійшли прямо протилежного висновку. Вони вважають, що помірковане і регулярне вживання шоколаду зовсім не сприяє повноті.

Загалом близько тисячі людей брали участь в експерименті. Учені визначили, що ті, хто вживав шоколад більше днів на тиждень не набирали стільки ваги, скільки ті, хто вживав шоколад рідше.

При цьому обидві групи людей мали приблизно однакову їжу в сенсі її калорійності і так само однакові фізичні навантаження.

Учені також зазначають, що позитивний вплив шоколаду поширюється не лише на тих, хто давно мав регулярну шоколадну звичку, а й на тих, хто тільки починає цю звичку засвоювати.

Однак, не забудьмо, що науковці наголошують не на позитиві шоколаду взагалі, а на позитиві від поміркованого його вживання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG