Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали десятки учасників опозиційних акцій


Опозиція і поліція в Росії заявляють про затримання в суботу близько 60 учасників несанкціонованої акції в центральній частині Москви за ініціативою «Стратегія-31» на захист 31-ї статті Конституції Росії, яка гарантує право на свободу мирних зібрань.

Загалом в акції на її традиційному місці, на Тріумфальній площі, брали участь до тисячі людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Вони, зокрема, виступали під гаслами «Росія без Путіна» чи «Росія буде вільною».

Іще кілька людей, за повідомленнями, затримали в Москві в перебігу іншої акції за участі близько ста людей, яку проводив координатор руху «Лівий фронт» Сергій Удальцов.

У Санкт-Петербурзі в суботу ж на такому ж несанкціонованому мітингу «Стратегії-31» затримали від 30 до 40 людей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Іще в кількох містах Росії такі акції в суботу були дозволені і відбулися без інцидентів.

Російські опозиційні сили намагаються проводити 31-го числа кожного місяця, в яких є 31 день, публічні акції ініціативи «Стратегія-31» із вимогою дотримання 31-ї статті Конституції Росії, що встановлює право громадян країни «збиратися мирно, без зброї, проводити зібрання, мітинги і демонстрації, походи і пікетування». Владні органи часто не дають дозволу на ці акції.
XS
SM
MD
LG