Доступність посилання

ТОП новини

Молодь Придніпров’я сьогодні змагалась у майстерності читання віршів Олени Теліги


У Дніпропетровську, в обласній бібліотеці для молоді імені Свєтлова, відбувся відбірковий тур Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Щоб далі йти дорогою одною» на краще виконання творів видатної української поетеси Олени Теліги. Про це Радіо Свобода повідомили в Дніпропетровській обласній організації Всеукраїнського жіночого товариства імені Олени Теліги.

Як повідомила голова облорганізації Товариства імені Олени Теліги Тетяна Хуторна, понад 30 учасників з обласного центру та районів Дніпропетровщини змагалися у чотирьох номінаціях, відповідно до віку та рівня підготовки: учні (віком від 14 до 18 років), студенти, професійні читці (віком до 35 років), творча молодь, яка виконувала власні твори, присвячені життю і творчості Олени Теліги.

Оцінювало виступи професійне журі, у складі якого була відома поетеса і теліжанка Леся Степовичка, викладач кафедри сценічної мови Дніпропетровського театра льно-художнього коледжу Лариса Малишенко, професор кафедри мовної підготовки Державного університету внутрішніх справ Анатолій Поповський та інші.

Цього разу перші місця журі надало лише у двох номінаціях: «Учні» та «Студенти». Переможцями, відповідно, стали Катерина Корабльова, учениця школи №2 з міста Підгороднє та Андрій Квятковський, студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Вони представлять Дніпропетровщину на Всеукраїнському турі конкурсу, що відбудеться вже 7 квітня у Києві.
XS
SM
MD
LG