Доступність посилання

ТОП новини

Власенко не виключає, що інформація про переговори щодо лікування Тимошенко в Берліні, – невдалий жарт


Інформація про те, що уряд Німеччини веде переговори з українською стороною про можливе лікування у Берліні екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, може виявитися невдалим першоквітневим жартом. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив захисник Тимошенко депутат Сергій Власенко.

«Давайте дочекаємося завтрашнього дня, щоб це не виявилося таким невдалим першоквітневим жартом. Насправді, ми цього не виключаємо. Особисто в мене склалося враження, що українська влада не має бажання вести будь з ким будь-яких перемов щодо долі Юлії Володимирівни», – сказав Власенко.

Депутат додав, що рішення Європейського суду з прав людини про лікування Тимошенко, як він каже, «в спеціалізованому медичному закладі» не виконується вже 16 днів

«Так відбувається просто тому, що Янукович не дав такої команди. У справі Тимошенко все залежить від Януковича, що б він кому не говорив. Все залежить від нього, це його особиста позиція, його особиста помста. Якщо він захоче її випустити, так само, як її посадив, значить, її відпустять, якщо він особисто дасть команду її лікувати, то її будуть лікувати».

Сьогодні Associated Press з посиланням на анонімне джерело в уряді Німеччини повідомило, що німецький уряд веде переговори з українською стороною про лікування екс-прем'єра України Юлії Тимошенко у Берліні.

Раніше Європейський суд з прав людини виніс припис, яким Україну зобов’язують проводити «адекватне лікування Юлії Тимошенко у відповідному медичному закладі», хоча в ньому не сказано, що той заклад обов’язково має бути спеціалізований. Державна пенітенціарна служба стверджує, що відповідні умови для лікування Тимошенко створені в Качанівськiй виправній колонії, де вона відбуває покарання, але вона відмовляється від рекомендованих, у тому числі німецькими фахівцями, процедур.
XS
SM
MD
LG