Доступність посилання

ТОП новини

Росія розкритикувала зустріч у Стамбулі «Друзів Сирії»


МЗС Російської Федерації виступило з різкою критикою засідання у Стамбулі міжнародної групи під назвою «Друзі Сирії». Як ідеться у коментарі, оприлюдненому на сайті відомства, «запевнення і наміри про пряму підтримку озброєної зовнішньої опозиції, що пролунали у Стамбулі, беззаперечно, суперечать завданню з мирного врегулювання громадянського конфлікту у Сирії».

«Судячи з повідомлень, зустріч у Стамбулі , на жаль, зберегла односторонній характер, а серед її учасників не було ні представників уряду Сирії, ні багатьох впливових груп сирійської опозиції», – йдеться у повідомленні російського МЗС.

Як вважають у російському зовнішньополітичному відомстві, «нині необхідно не розпалювати згубну міжусобицю, а добиватися і забезпечувати якнайшвидше припинення вогню і насильства з усіх сторін». Водночас у МЗС схвально оцінили план врегулювання сирійської кризи, запропонований раніше спецпосланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном.

Напередодні учасники міжнародної групи під назвою «Друзі Сирії», а це – близько 80 держав, визнали опозиційну сирійську Національну раду легітимним представником народу країни. Окрім того, учасники заявили про намір виділити опозиції необхідні кошти.

У Сирії протистояння між прихильниками опозиції і силами президента Башара Асада тривають уже понад рік. За цей час, за даними ООН, загинуло понад 8 тисяч осіб.
XS
SM
MD
LG