Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор обіцяє сприяти в організації зустрічі Freedom House з Тимошенко й Луценком


Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив про готовність сприяти в організації візиту представників міжнародної неурядової організації Freedom House до ув’язнених колишніх прем’єра Юлії Тимошенко і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За даними відомства, напередодні Пшонка зустрівся з представниками Freedom House, зокрема – з виконавчим директором правозахисної організації Дейвідом Крамером та координатором програм Метью Шаафом.

Згідно з повідомленням, на зустрічі сторони зокрема обговорили стан розслідування резонансних кримінальних справ, а також в цілому стан захисту прав людини в Україні. У Генпрокуратурі зазначили, що за результатами зустрічі сторони «висловили переконаність у подальшому розвитку співробітництва на принципах відкритості та взаємної поваги».

У жовтні минулого року суд засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Нині вона відбуває покарання у Качанівській колонії Харкова.

Колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у лютому цього року суд визнав винним у скоєнні посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.
XS
SM
MD
LG