Доступність посилання

ТОП новини

На борту круїзного лайнера Azamara Quest перебувало 13 українців – МЗС


На борту круїзного лайнера Azamara Quest, який горів минулих вихідних, перебувало, за уточненими даними, 13 громадян України. Про це повідомив журналістам речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, четверо з них – пасажири, дев’ятеро – члени екіпажу. За даними МЗС, жоден із них під час пожежі не постраждав.

«Судно пришвартувалось на острові Борнео, компанія-оператор розселила усіх пасажирів у готелях. Напередодні чартерними рейсами кількох пасажирів було доставлено до Сінгапуру – кінцевої точки прямування цього лайнеру. Саме судно після відповідного ремонту найближчим часом також прибуде до Сінгапуру з усіма членами команди, як ми очікуємо. Ніхто з громадян України не постраждав», – наголосив Дикусаров.

Представник МЗС також зазначив, що дипломатичні місії України та США, де зареєстрована компанія-оператор, слідкують за ситуацією, що склалася унаслідок пожежі на лайнері, щоб у разі потреби надати співгромадянам допомогу.

30 березня на лайнері Azamara Quest, що прямував із Філіппін у Малайзію, сталася пожежа, судно протягом доби дрейфувало в океані. На борту лайнера перебувало 590 пасажирів.
XS
SM
MD
LG