Доступність посилання

ТОП новини

Справа Завадського: хто кого розбещував?


Акордеоніст Ігор Завадський
Акордеоніст Ігор Завадський
Київ – У слідства щодо справи акордеоніста Завадського є достатньо доказів, які підтверджують наявність злочину за статтею Кримінального кодексу України «розбещення неповнолітніх». У цьому запевнив речник Міністерства внутрішніх справ України Володимир Поліщук. За його словами, постраждалими є 11 дітей, і крім Завадського, за цією статтею проходять адміністратор та водій, які працювали разом із ним. У свою чергу, батьки, чиї діти займалися музикою під керівництвом Завадського, відкинули можливість вчинення ним злочинних дій. Самі ж діти також розповіли, що тривалий час спілкувалися із Завадським і не помічали нічого, в чому його звинувачують. Учні також стверджують, що їх змушували писати наклепи на акордеоніста.

Прихильники музиканта наголошують на його невинуватості, а правоохоронці стверджують протилежне. У вівторок речник МВС Володимир Поліщук заявив, зокрема, про відеоспостереження, яке міліція вела у квартирі Ігоря Завадського.
В рамках цієї оперативно-розшукової справи було встановлено відеоспостереження. Все було зроблено за законом
Володимир Поліщук

«Є вся необхідна доказова база, тобто проводились певні оперативні і оперативно-технічні заходи, щоб задокументувати цей злочин. Була отримана оперативна інформація. Після цього заведено оперативно-розшукову справу і в рамках цієї оперативно-розшукової справи було встановлено відеоспостереження. Все було зроблено за законом. Якщо погодяться на демонстрацію цього відео, це питання буду ініціювати перед Київською міліцією, щоб обмеженому колу журналістів, хоча б не під запис, просто продемонструвати ці кадри», – пообіцяв Володимир Поліщук.

Натомість адвокат Ігоря Завадського Євгенія Закревська заявляє, що до сих пір не має доступу до матеріалів порушеної проти музиканта справи. За словами захисника, це суперечить законодавству.
Адвокатам досі не надано матеріали якими обґрунтовується звинувачення і затримання Ігоря Завадського та його колег
Євгенія Закревська

«У порушення 48 статті Кримінально-процесуального кодексу адвокатам досі не надано матеріали якими обґрунтовується звинувачення і затримання Ігоря Завадського та його колег. Тому робити висновок чи вони обґрунтовані чи необґрунтовані, чи вони взагалі є, я не можу. Ігор вину свою не визнає», – наголосила адвокат.

За словами Євгенії Закревської, інформацію щодо справи вона змушена читати у пресі та в інтернеті.

Наполегливо рекомендували написати наклеп – твердження

Написати заяви про вчинення злочину Ігорем Завадським наполегливо рекомендували незнайомі, зокрема, Наталії Снігірьовій, матері Дениса Снігірьова. Цей 13-річний хлопець із Запорізької області впродовж двох років займався під керівництвом акордеоніста.

«Впродовж майже двох місяців, із початку лютого чи кінця січня, нам, мені і чоловікові, телефонували люди і пропонували написати заяву на Ігоря Завадського. Тобто вони були впевнені що він розбещував нашу дитину. Звичайно, що ми підняли вдома паніку. Ми спілкувалися і з Денисом, із усім оточенням Дениса, але нічого ми не виявили», – наголосила Наталія Снігірьова.

За її словами, вони з чоловіком відпустили Дениса для участі у концерті Ігоря Завадського у Києві 24 березня. За її словами, після того, як Дениса у Києві зустрів водій Завадського і вони їхали в авто, на мобільний Дениса зателефонував невідомий, який, назвавшись водієм Завадського, сказав, що хоче з ним зустрітись. Денис відімкнув телефон. Як зазначає Наталія, був також інший епізод, коли незнайомець телефонував сину і обіцяв йому ноутбук. Після цього був телефонний дзвінок чоловіку Наталії, коли незнайомець пообіцяв ноутбук для сина, в обмін на заяву до міліції про вчинення злочину Завадським.

Зі свого боку, речник МВС Володимир Поліщук відкинув можливу причетність міліції до цих телефонних дзвінків і зазначив, що серед постраждалих дітей, не має учнів Завадського.

«Слідчі, які провадять розслідування цієї справи, кажуть, що серед тих дітей, із якими ця трійця знайомилася на вулицях, у макдональдсах, дітей які навчалися в нього або брали консультації щодо гри на акордеоні не було взагалі. Діти, які постраждали, а це 11 епізодів, жодного стосунку до мистецтва музичного не мають», – зазначив речник МВС Володимир Поліщук.

Він також спростував заяву адвоката Завадського Євгенії Закревської про те, що начебто затриманого музиканта катували у СІЗО. Втім, адвокат затриманого продовжує наполягати на своїй заяві. І наразі у цій резонансній кримінальній справі більше запитань, ніж відповідей. Денис Снігірьов також стверджує, що він був свідком того, як невідомі особи погрожували Завадському, але в розмові з Денисом музикант не став називати цих людей і розповідати, чого вони вимагають.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG