Доступність посилання

ТОП новини

У Гонконгу затримали судно з українцями на борту


Дикусаров: судно арештували через борги компанії-власника
Дикусаров: судно арештували через борги компанії-власника
МЗС України підтверджує інформацію про затримання у Гонконгу теплохода «Сахалін», на борту якого зокрема 16 громадян України.

Як інформує агенція «Інтерфакс-Україна» з посиланням на речника МЗС Олександра Дикусарова, усі члени екіпажу судна подали позов проти компанії-роботодавця.

«Судно заарештовано 22 січня 2012 року у зв’язку із заборгованістю перед бункерувальною компанією. Ця компанія, як правило, забезпечує судна заправкою паливом і маслами. Також існує заборгованість перед екіпажем судна за три-п’ять місяців. Наразі працює адвокат, наданий Міжнародною федерацією транспортників ITF. Усі члени екіпажу подали позов проти компанії-роботодавця з вимогою виплатити заборгованість і забезпечити відправлення моряків додому», – розповів Дикусаров.

Він також зазначив, що, за інформацією МЗС, власник судна «Сахалін» – болгарська компанія.

Олександр Дикусаров повідомив, що стан здоров’я членів екіпажу задовільний, а продуктами харчування і питною водою їх забезпечила місцева влада. «Екіпаж вільно переміщається містом і може власним коштом повернутися на батьківщину», – додав представник МЗС.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що в Гонконзі з невідомої на той момент причини заарештовано великий теплохід «Сахалін» під прапором Белізу, що належить грецькій компанії. На борту судна зокрема перебувають 16 громадян України і 5 громадян Росії. Вони вимагають ліквідації заборгованості із зарплати та повернення додому за рахунок судновласника. Теплохід стоїть на рейді Гонконгу, влада порту нікого не відпускає із судна. За словами членів екіпажу, на судні немає палива, не працюють кондиціонери та вентиляція, мало продуктів і питної води.
XS
SM
MD
LG