Доступність посилання

ТОП новини

Україна загрузла в борговій кризі (огляд преси)


Київ – Ситуація в українській енергетиці дуже нагадує початок тисячоліття, коли Україна загрузла в борговій кризі. Як інформує газета «День», сьогодні неплатежі знову стали найважливішим чинником, що заважає розвитку економіки. Нині комунальники винні за електрику, енергетики – за вугілля, шахтарі – за електроенергію. Не виключено, що уряду Азарова доведеться якимсь чином використовувати досвід Юлії Тимошенко, якій свого часу вдалося ліквідувати фінансові пробки, що затромбували галузь. Тим часом, регіони неабияк лихоманить. А чи не найбільше – столицю. Конкретніше йдеться в статті «Піраміда неплатежів».

Усіх президентів України, крім Ющенка, обрали завдяки їх соціальним обіцянкам. Вони наперед розуміли, що цих обіцянок не виконають, але інакше виграти б їм не вдалося. Тому через кілька років їхній рейтинг сильно
падав. Найбільші надії в соціальному плані на Віктора Януковича
покладали на Сході. Тому там його рейтинг і знизився найсильніше. Більше з рейтингами політиків і коментарями соціологів знайомить «Газета по-українськи».

Сьогодні ціни бензину впевнено підбирається до позначки 12 гривень за літр. Дизельне пальне перетнуло десятигривневу позначку. Представники мережевих заправок впевнені, що це не межа. Хоча деякі експерти вважають, що ціни повинні зупинитися, бо нафта перестала дорожчати. А ось про суттєве здешевлення пального можна буде говорити лише після того, як ухвалять закон, котрий змінить ставки акцизного збору. Про це наголошують «Ізвєстія в Україні» у статті «Паливний рефлекс».

76 відсотків батьків не знають, які сайти відвідують їхні діти, свідчить статистика. Тим часом, як зауважує газета «Голос України», 22 відсотки дітей періодично потрапляють на сайти для дорослих, які рясніють насильством, порнографією та кіберзлочинністю. Батьки вважають: якщо дитина сидить за комп’ютером удома, то вона у більшій безпеці, ніж якщо десь вештатиметься. Тим часом 96 відсотків юних користувачів 10-17 років не знають про небезпеки в мережі. І через інтернет буквально відчиняють двері у квартиру, простягають руку незнайомцям, ідуть невідомо куди, наражаючи на небезпеку себе і свою родину. Докладніше з проблемою парламентське видання знайомить у статті «Інтернет – це пишний сад чи сумне провалля?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG