Доступність посилання

ТОП новини

Розпочався судовий процес над затриманими в Лівії громадянами України – МЗС


Цього тижня, 4 квітня, у Військовому суді Тріполі відбулося перше судове засідання над 20 українцями, яких у серпні 2011 року затримали за підозрою в участі у військових діях на боці Муаммара Каддафі. Про це повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

«Їм висунули обвинувачення в роботі з відновлення військової техніки. Українці своєї провини не визнали й укотре повідомили, що приїхали до Лівії з метою обслуговування нафтових об’єктів», – розповів він.

За словами Дикусарова, на першому судовому засіданні були присутні українські дипломати, і надалі вони готові «максимально сприяти українцям для досягнення позитивного результату».

Прес-секретар МЗС повідомив, що наступне судове засідання відбудеться 9 квітня.

У вересні 2011 року стало відомо про затримання в Лівії понад 20 українців – цивільних фахівців, які прибули для роботи на об’єктах нафтової промисловості. Понад півроку лівійські повстанці тримали українців під арештом попри те, що їхню провину не було доведено.

У березні трьох громадян України зусиллями українських дипломатів було звільнено з лівійського полону, інших лівійські повстанці і надалі утримували під вартою.

Із моменту затримання українців у ЗМІ періодично з’являлася інформація про те, що громадяни Україні нібито є найманцями, які воювали на боці Муаммара Каддафі під час конфлікту, що тривав у Лівії протягом минулого року. Однак у МЗС України цю інформацію неодноразово спростовували.
XS
SM
MD
LG