Доступність посилання

ТОП новини

Член уряду Тимошенко засуджений до трьох років ув’язнення


Колишній міністр охорони навколишнього природного середовища України Георгій Філіпчук засуджений до трьох років позбавлення волі – за перевищення влади. Таке рішення ухвалив суддя Солом’янського районного суду Києва Володимир Мельник, передають українські інформагенції.

«Суд визнав Філіпчука винним за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу, присудивши йому три роки позбавлення волі. Він був узятий під варту в залі суду і відправлений в ізолятор», – повідомив адвокат колишнього міністра Микола Шупеня.

Він пояснив, що Філіпчук засуджений за перевищення влади і посадових повноважень під час укладення угоди з юридичною фірмою про надання консультацій під час міжнародного розгляду спору про розірвання угоди, укладеної між урядом і компанією Vanco International про розробку шельфу Чорного моря.

Адвокат зазначив, що подаватиме апеляцію. Микола Шупеня додав, що Філіпчук виконував доручення Кабінету Міністрів, зокрема, колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Генпрокуратура у грудні 2010 року порушила кримінальну справу стосовно Філіпчука за ознаками зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.
XS
SM
MD
LG