Доступність посилання

ТОП новини

Іващенко за станом здоров’я не зміг залишити СІЗО для конвоювання в суд – адвокат


Валерій Іващенко
Валерій Іващенко
Колишній тимчасовий виконувач обов’язків міністра оборони Валерій Іващенко відмовився залишити медчастину Київського СІЗО, конвой не доставив його на засідання Печерського районного суду Києва, у якому сьогодні мають повторно розпочатися відкладені у п’ятницю, 6 квітня, дебати у його справі.

На початку судового засідання начальник конвою повідомив суд, що Іващенко відмовився залишати СІЗО.

Коментуючи ситуацію, один з трьох представників державного обвинувачення прокурор Петро Коваль заявив, що Іващенко обрав «неправильну позицію, і тим самим затягує судовий процес».

У свою чергу, адвокати Іващенка заявили журналістам, що конвой навмисно неправильно інтерпретував ситуацію. «Іващенко … просто фізично через вкрай погане самопочуття не може цього зробити», – сказав адвокат Борис Нечипоренко.

Заслухавши пояснення начальника конвою, головуючий у процесі суддя Сергій Вовк оголосив перерву у засіданні до 10.30, щоб Іващенка могли доставити до суду.

6 квітня Печерський районний суд Києва був змушений відкласти до понеділка, 9 квітня, початок судових дебатів у кримінальній справі за обвинуваченням Іващенка через його відмову брати участь у судовому засіданні у зв’язку з різким погіршенням стану здоров’я – посилення болю в хребті.

Головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем при підписанні плану санації Держпідприємства Міноборони «Феодосійський судно-механічний завод». Іващенка було затримано в серпні 2010 року. Стосовно нього було обрано запобіжний захід – взяття під варту.
XS
SM
MD
LG