Доступність посилання

ТОП новини

У «Батьківщини» новий лідер? (огляд преси)


Київ – Українська опозиція таки об’єдналася. І це, як зауважує газета «День», вже остаточно й безповоротно. «Фронт змін» йде з «Батьківщиною» одним списком. Чому ж Яценюк усе ж таки погодився об’єднатися з партією Тимошенко? По-перше, йому дістаються лаври лідера об’єднаної опозиції. Є в цьому об’єднанні і певний ризик для самої «Батьківщини». Адже, на думку газетярів, партія Тимошенко може перейти під Яценюка як нового лідера. І як це часто-густо буває в українській політиці, багато щирих тимошенківців можуть переформатуватися під нового лідера. Більше про причини і можливі наслідки об’єднання йдеться в статті «Опозиція. Шанси».

Серед «кочівних сюжетів» українських передвиборних оповідок найпоширеніші три – зняття депутатської недоторканності, покращення життя «вже сьогодні» та відкриті виборчі списки. Ці теми, як зазначає газета «День», передаються від одного політичного покоління до іншого, і кожна у міру сміливості оратора спекулює довірливістю виборця. Хоча, як пише далі видання, чим частіше політики намагаються пограти на струнах чутливості до понять «рівність», «закон один для всіх», «працювати в інтересах виборця», тим більше у суспільстві поширюється скепсис довкола дійсності таких гасел.

Українсько-російські газові протистояння набувають нових, дивовижних форм. Москва активно мусує тезу про безперспективність української ГТС намагаючись збити вартість української газової труби. У той же час експерти енергоринку кажуть, що «Газпром» намагається закамуфлювати свої дві головні проблеми – зменшення обсягу видобутку палива і падіння на нього попиту з боку Європи. Про це пишуть «Вечірні вісті» у статті «Газовий бумеранг».

Експерти «Ізвєстій в Україні» погіршують прогнози щодо курсу гривні. Оскільки найближчим часом уряду і Нацбанку доведеться виплачувати чималі суми із зовнішніх боргів, це може призвести до тимчасової дестабілізації курсу і поновленню розмов про ймовірний дефолт. Однак, фінансові аналітики запевнюють, що резервів Нацбанку достатньо для підтримки стабільного курсу гривні, принаймні до кінця року. Заголовок статті «Гривня у відпустці».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG