Доступність посилання

ТОП новини

Янукович говорив з главами українських церков про Тимошенко і Луценка


Президент України Віктор Янукович розгляне клопотання глав українських церков про помилування екс-прем’єра Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка лише тоді, коли закінчаться всі судові процеси проти них.

Про це Янукович сказав у вівторок під час зустрічі з главами українських церков, яка тривала 2,5 години, – повідомляє агентство УНІАН, посилаючись на предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який теж був на цій зустрічі.

«Янукович нам сказав, що існує певна процедура, згідно з якою прохання про помилування подаються до певної комісії у справах про помилування. Тоді комісія приймає певні рішення і дає Президенту пропозицію, аби він особисто прийняв те чи інше рішення», – розповів предстоятель Церкви. – «А для того, аби такі подання були щодо Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, мають закінчитися всі судові справи».

Як розповів глава УГКЦ, сьогоднішню зустріч у Януковича ініціював сам Президент, таким чином реагуючи на лист глав церков щодо вибіркової справедливості в Україні.

Глави християнських церков звернулися до Президента України з клопотанням про звільнення Юлії Тимошенко від подальшого відбування покарання.

Звернення підписали: глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет, глава Греко-католицької церкви Святослав Шевчук, керуючий справами Римо-католицької церкви Маркіян Трофим’як та інші представники християнських церков.
XS
SM
MD
LG