Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі лікарі планують приїзд в Україну на 13 квітня – МЗС


Німецькі лікарі дали попередню згоду приїхати в Україну 13 квітня для ознайомлення з умовами харківської Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці», в якій планують лікувати колишнього прем’єра Юлію Тимошенко. Про це інформує «Інтерфакс-Україна» з посиланням на директора департаменту інформаційної політики МЗС України Олега Волошина.

«Німецькі лікарі поінформували МЗС про попереднє рішення, що 13 квітня вони готові прибути в Україну й оглянути клініку, де планується лікування Тимошенко», – розповів він.

За словами Волошина, письмового підтвердження свого приїзду іноземні медики поки що не надали, проте українська сторона на них чекає і готова максимально сприяти лікарям.

Олег Волошин зазначив, що попередню згоду приїхати в Україну в п’ятницю лікарі клініки «Шаріте» дали під час зустрічі з представниками посольства України в Німеччині.

Раніше Генпрокуратура дозволила лікування Тимошенко за межами колонії, де вона відбуває покарання. Мінохорони здоров’я незабаром після цього повідомило, що колишнього прем’єра лікуватимуть у харківській Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці». Водночас сама Тимошенко наголосила, що лікуватиметься лише у тому мед закладі, який їй порекомендують німецькі медики, які раніше обстежили її у колонії.
XS
SM
MD
LG