Доступність посилання

ТОП новини

Для формування списку кандидатів на мажоритарних округах опозиція матиме тиждень – Подгорний


Народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Подгорний вважає, що для формування єдиного списку кандидатів на мажоритарних округах для участі у парламентських виборах опозиція матиме час із 5 до 12 травня. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Кандидати по мажоритарних округах від опозиції будуть сильні. Але яка сьогодні є проблема: у нас є кілька областей, які по необачливості своїй «засвітили» кандидатів. Десь іще півроку тому що почалося з цими кандидатами? Тиск, погрози, підкупи – сьогодні люди відмовляються, яких «засвітили»», – наголосив він.

За словами парламентаря, дата 12 травня (на цей день заплановано Форум об’єднаної опозиції, на якому буде оприлюднено план дій до парламентських виборів) є «технічною», оскільки перелік округів імовірно стане відомий 5 травня. «Ми їх не знаємо (округів – ред.). Вони будуть затверджені ЦВК 30 квітня. І повірте мені: як ЦВК визначило 9 квітня кількість округів, а остання дата була 10 квітня, так само й тут. Щоправда, 29 квітня у них не буде, бо 29-те – це неділя. Вони 30 квітня видадуть, самі ухвалять рішення, а надрукують 5 травня. І буде оцей тиждень – із 5 до 12 травня – коли треба буде розставити кандидатів», – зазначив Сергій Подгорний.

У відповідь на запитання, чи зможе опозиція домовитися, аби зрештою у кожному мажоритарному окрузі балотувався єдиний кандидат, Подгорний наголосив: «У 99% таке буде. Буде йти один кандидат від опозиції».

Раніше опозиційні політсили домовилися, що йтимуть на парламентські вибори, заплановані в Україні на жовтень, єдиним списком.

Повний текст розмови читайте на сайті Радіо Свобода за кілька годин.
XS
SM
MD
LG