Доступність посилання

ТОП новини

Немає закону, який передбачав би об’єднання партій – депутат Подгорний


Сергій Подгорний
Сергій Подгорний
На сьогодні в Україні немає закону, який передбачав би об’єднання політичних партій. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Подгорний.

«Сьогодні немає закону, який передбачав би об’єднання партій. Тобто в законі про політичні партії цього немає. В інших законах також немає. Прийнятий недавно закон про об’єднання громадян, нова редакція, – також немає», – зазначив парламентар.

«Тому тут будемо діяти відповідно до закону. Кого може висунути партія у списку? Або члена партії, або позапартійного. Якщо політичні партії приймають політичне рішення, про що вже сказано і «Батьківщиною», і «Фронтом змін», що вони йдуть єдиним списком на базі «Батьківщини», то, зрозуміло, ті кандидати, які будуть йти з «Фронту змін», будуть призупиняти своє членство у партії і будуть, як позапартійні, йти у цьому списку. Те ж саме буде з Народним рухом», – додав Сергій Подгорний.

За його словами, кандидат від партії, яка погодилася на об’єднання, на час виборів зупинить членство у своїй політсилі і йтиме у єдиному списку опозиції. «Пройшов, став депутатом, всі об’єдналися в єдину фракцію, працюємо, і він поновлює своє членство. Закон не забороняє», – зазначив Сергій Подгорний.

Парламентські вибори в Україні заплановані на жовтень.
XS
SM
MD
LG