Доступність посилання

ТОП новини

Клінічний випадок в українських лікарнях (огляд преси)


Київ – Сьогодні Верховна Рада має розглянути зміни до держбюджету щодо фінансування соціальних ініціатив Президента. Депутати повинні підвищити пенсії, виділити кошти на компенсацію знецінених заощаджень радянського Ощадбанку та будівництво доступного житла. Однак, як переконує експерт «Газети по-українськи», бюджетних доходів забракне для втілення ініціатив Президента. Зростання економічних прибутків не відбувається такими темпами, як прогнозує влада. Тому вона намагається різними фіскальними методами знайти кошти, щоб почати фінансування соціальних програм. Конкретніше інформується в статті «Із середини року почнеться фінансова нестабільність».

Напередодні кожних виборів політтехнологи використовують соціологію як інструмент маніпуляції, стверджує в газеті «День» вчений-соціолог Євген Головаха. Втім, на думку науковця, якщо на терези з одного боку покласти загрозу маніпуляції, а з іншого – поінформованість людей, то загроза від дезінформованості інформаційного вакууму значно більша, ніж від маніпуляції спотвореними результатами різного роду опитувань. Що робити, щоб не відбувалася дезінформація людей Євген Головаха розповідає в матеріалі «Стислість – сестра обману».

Влада запевняє, що Україна наближається до завершення газових переговорів із Росією. Після великодніх свят Янукович планує зустрітися з Путіним, щоб підбити проміжні підсумки переговорів. Однак, як прогнозують експерти «Економічних відомостей», торги щодо умов управління українською газотранспортною системою стануть ще жорсткішими, оскільки Москва зацікавлена в її приватизації. Докладніше з прогнозами – в статті «Новий захід на фініш».

Із квітня українські лікарні оздоровлюють хворих без ліків. Як інформують «Ізвєстія в Україні», сьогодні державним клінікам можуть закуповувати лише 10% від усього переліку ліків, необхідних для стаціонарного лікування. За решту медикаментів пацієнтам доведеться платити з власної кишені. Як пише видання, проблема виникла через те, що Міністерство охорони здоров’я не встигло вчасно встановити ціни на медпрепарати, які закуповуються лікарнями за бюджетні кошти. Наразі лікарі працюють на торішніх запасах, однак через дефіцит ліків у деяких містах медустанови вже отримали наказ відкласти планові операції. Стаття називається «Клінічний випадок».

Міськрада Севастополя ліквідувала єдину школу-інтернат iз державною мовою навчання, пише газета «Україна молода». Працівники навчального закладу кажуть, що рішення про його закриття ухвалювали раніше і робили все, щоб створити ситуацію, коли уникнути цього вже буде неможливо. Заголовок публікації «У місті «русскіх моряков» українській не місце?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG