Доступність посилання

ТОП новини

Іващенко звинувачує суддів у службовому підробленні


Колишній виконувач обов'язків міністра оборони України Валерій Іващенко заявляє, що, зачитуючи йому вирок, судді Печерського районного суду чинять службове підроблення.

Про це Іващенко заявив під час перерви в роботі суду, оголошеної на його прохання. Іващенко зазначив, що в тексті вироку оголошуються показання свідків, які вони давали на досудовому слідстві, як показання, які вони нібито давали під час судового розгляду справи.

Сьогодні зранку у Печерському районному суді Києва Іващенку почали зачитувати вирок.

Генеральна прокуратура України 20 серпня 2010 року порушила стосовно Іващенка кримінальну справу за статтею 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем). Іващенко неодноразово відмовлявся брати участь у судових засіданнях через погане самопочуття і просив викликати йому швидку допомогу. В Державній пенітенціарній службі стан здоров'я Іващенка називають задовільним і таким, що дає змогу брати участь у судовому процесі.
Держобвинувачення просило для Іващенка покарання у вигляді шести років позбавлення волі з забороною на три роки обіймати керівні посади без конфіскації майна.
XS
SM
MD
LG