Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії радить громадянам не їхати до Грузії


Будівля МЗС Росії у Москві
Будівля МЗС Росії у Москві
Міністерство закордонних справ Росії рекомендує громадянам країни утриматися від поїздок до Грузії.

«Спецслужби Грузії продовжують систематично відловлювати і репресувати росіян, які приїжджають у цю країну», – йдеться в опублікованому в четвер повідомленні МЗС Росії. Мова йде про застосування чинного в Грузії з 2008 року – після збройного конфлікту з Росією – закону «Про окуповані території».

Відповідно до повідомлення, відвідування самопроголошених республік – Абхазії і Південної Осетії – без дозволу Тбілісі є порушенням грузинського законодавства і карається штрафом, або ув’язненням на термін до чотирьох років.

Днями стало відомо, що затриманий у Грузії в лютому 2012 року за відвідування Абхазії житель Підмосков’я Костянтин Родіонов може повернутися до Росії – після сплати штрафу. «І це не єдиний подібний випадок затримання росіян в Грузії», – наголошують у російському МЗС.

Росія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії в 2008 році, після конфлікту з Грузією. Переважна більшість країн світу не визнає ці республіки в якості суверенних держав. Грузія – як і раніше – вважає їх своєю територією.
XS
SM
MD
LG