Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: італійський суд вирішив тримати Авакова під домашнім арештом


Італійський суд прийняв рішення обрати стосовно екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а не звільнив його, як повідомляв раніше лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

Про це повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков. Тож до розгляду у суді справи про його екстрадицію, Аваков має знаходитися за адресою проживання з обмеженням права виїжджати за межі населеного пункту, а також має періодично з’являтися у правоохоронних органах. А поліція в будь-який час може перевірити місце його перебування.

За словами Бабікова, це офіційна інформація, отримана від італійської прокуратури.

Сьогодні в апеляційному суді Рима розглядали питання, вийде Аваков на волю, чи перебуватиме під домашнім арештом до розгляду його екстрадиції до України. Чи доправляти Авакова до України італійський суд має вирішити у травні.

26 січня прокуратура Харківської області порушила щодо Арсена Авакова кримінальну справу за обвинуваченням у незаконному відчуженні понад 50 гектарів землі. Його також обвинувачують у перевищенні службових повноважень.

Наприкінці березня стало відомо, що голову харківської обласної організації «Батьківщини» Арсена Авакова затримали в Італії.
XS
SM
MD
LG