Доступність посилання

ТОП новини

Війни в Партії регіонів (огляд преси)


Київ – У колись монолітній команді, що складає оточення Президента Віктора Януковича, усе чіткіше проявляються конфлікти інтересів кількох впливових груп, стверджує тижневик «Влада грошей». Як наслідок, у ЗМІ повертаються війни компроматів. На відміну від попередньої влади, війни ведуться в більшості випадків «по-партизанськи», без публічних поєдинків. Але шкоду вони наносять репутації не лише Президента, але й усієї країни. Конкретніше йдеться в статті «Бий своїх, щоб чужі сміялися».

Підвищення цін на опалення і гарячу воду Україні не оминути. Як інформують «Ізвєстія в Україні», відбудеться це влітку – коли подорожчання буде найменш помітним. Головна причина підвищення – необхідність отримання кредиту МВФ. Нацкомісія, яка відповідає за формування комунальних тарифів, вже підрахувала можливе зростання цін. У статті «Холодний розрахунок» видання інформує, що комунальні послуги подорожчають більш ніж на третину.

Прем’єр Микола Азаров визнає, що в Україні є проблеми з пошуком нових джерел поставок газу, альтернативним російським. Тому експерти сумніваються, що український проект терміналу для переробки скрапленого газу, який збирались побудувати до 2015 року на Чорноморському узбережжі, буде введений в експлуатацію вчасно. Докладніше про це розповідають «Економічні відомості» в статті «Термінал розчиняється».

Газета «День» пише про відсутність сувенірної культури в Україні. Експерти видання пропонують цьому кітчу оголосити бій, бо він заполонив і Андріївський узвіз, і мистецькі салони. Чомусь існує враження, що декоративно-прикладне мистецтво – це аматорське мистецтво, тоді як це мистецтво професійних керамістів, текстильників, художників скла, зазначає видання. Популярність кітчу та неякісних сувенірів мистецтвознавці пояснюють відсутністю потрібного естетичного виховання. На їхню думку, люди, які роблять сувеніри, найменше з усіх знають щось про Україну. Про це наголошується в статті «Ренесанс» ідентичності та її сувенір»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG