Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція звернеться до Конституційного Суду з приводу ухваленого КПК


Опозиція у парламенті має намір звернутися з поданням до Конституційного Суду про відповідність Основному закону ухваленого в ніч на п’ятницю, 13 квітня, Кримінального процесуального кодексу.

«Ми готуємо звернення до Конституційного Суду, щоб оскаржити кримінально-процесуальний кодекс, який не відповідає ні нормативам європейських конвенцій, ні нормативам конвенцій ООН», – повідомив на брифінгу народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він нагадав, що КПК ухвалили з численними порушеннями процедури голосування. Зокрема, йдеться про пакетне ухвалення деяких статей кодексу, а також про те, що більшість депутатів не були присутні в залі під час голосування.

Натомість лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заперечив процедурні порушення під час ухвалення КПК. «Ми не порушили жодної статті регламенту і жодного закону. Якщо хтось бачить якісь порушення – у нас є відповідна процедура оскарження», – сказав він.

У відповідь на уточнюючу репліку журналістів про те, що один депутат голосував за 4-5 своїх колег, Єфремов відповів: «Ми вже це обговорювали. У нас прописано, що депутат проводить голосування електронною карткою, а як він нею розпоряджається в регламенті, на жаль, не вказано».

Кримінальний процесуальний кодекс Верховна Рада ухвалила 271 голосом у ніч на 13 квітня. При цьому фізично в залі перебувало близько 50 депутатів від більшості.
XS
SM
MD
LG