Доступність посилання

ТОП новини

Німецький лікар: Тимошенко не мала б брати участь у судових засіданнях за станом здоров’я


За німецькими нормами, Юлія Тимошенко не мала б брати участь у судових засіданнях – з огляду на незадовільний стан її здоров’я. Про це у Харкові журналістам заявив голова правління клініки «Шаріте» Карл Макс Айнгойпль.

За його словами, враховуючи результати медогляду, проведеного іноземними лікарями у лютому, якби процес над Тимошенко тривав у Німеччині, вона участь у засіданнях не брала б.

У колишнього українського прем’єра, за словами лікаря, сильний біль у спині. Лікування у стаціонарі, вважає німецький медик, може тривати протягом кількох місяців, тому що серйозні проблеми зі здоров’ям розпочалися у неї ще півроку тому.

Очікується, що попереднє засідання у справі щодо діяльності корпорації ЄЕСУ відбудеться 19 квітня. Юлія Тимошенко у цій справі є обвинуваченою.

Німецькі фахівці, які прибули в Україну, збираються ознайомитися з умовами, устаткуванням, що є у харківській лікарні «Укрзалізниці», де МОЗ пропонує лікувати колишнього прем’єра. Вони також мають намір обстежити Юлію Тимошенко.

Всі ці результати, за словами Айнгойпля, вони підсумують і протягом 2-3 днів оприлюднять.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, чи обговорювали з ними можливе лікування Тимошенко у Німеччині, очільник клініки «Шаріте» прямо не відповів, однак наголосив, що фахівці цього медзакладу готові прийняти Тимошенко за будь-якої нагоди.
XS
SM
MD
LG