Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії – третій день припинення вогню, є перші порушення


У Сирії третій день у цілому триває режим припинення вогню. Водночас місцеві активісти повідомляють, що урядові війська обстріляли два контрольованих повстанцями квартали в центральній частині Хомса. Базована у Великій Британії сирійська правозахисна організація додає, що обстріл тривав близько години, повідомлень про жертви не надходило.

Тим часом, у Раді безпеки ООН очікується голосування за проект резолюції, який передбачає надсилання до Сирії першої частини військових спостерігачів ООН – для контролю режиму припинення вогню. У п’ятницю члени Ради безпеки за зачиненими дверима обговорювали два альтернативні проекти, представлені з одного боку США та їхніми європейськими партнерами, з іншого – Росією, яка протягом довгих років має близькі зв’язки з сирійським режимом.

Речник міжнародного посланця Кофі Аннана Ахмад Фаузі заявив на прес-конференції у Женеві, що перша група з 10-12 спостерігачів «вже перебуває на борту літака і готова розпочати роботу якнайшвидше» після голосування в суботу.
XS
SM
MD
LG