Доступність посилання

ТОП новини

Дантисти, рак і людська доброта на генному рівні


Інтернет-ресурс Yahoo повідомляє, що учені дійшли висновку про існування тісного зв’язку між частим вживанням дантистами рентгену і раковими захворюваннями мозку в пацієнтів.

Хоча застосування рентгену є поширеною практикою дантистів, однак при цьому обмежений підхід із вживанням рентгену є ключовим фактором у запобіганні менінгіоми, яка вважається незлоякісною пухлиною.

Однак рентген створює ризик злоякісних захворювань. Особливо це стосується насамперед молодих людей, які часто піддаються рентгенівському обстеженню. Радіація зокрема підвищує ризик захворювання раку щитовидної залози.

І раніше дантистів попереджали про небезпеку рентгену, однак, як правило, це попередження ігнорувалося. Нове дослідження загострює цю проблему, до якої як дантисти, так і пацієнти повинні приділяти належну увагу і ухилятися від застосування рентгену там, де можна обійтися без нього. Будьте обережні, особливо, коли йдеться про Ваше здоров’я.

Гени добра

Американські учені з’ясували, що причини людської доброти криються не тільки у добрих прикладах матерів, а й у відповідних генних структурах. Про це повідомляє інтернет-ресурс ScienceDaily.

Дослідники двох американських університетів у Буфало і Каліфорнії визначили, що не останнім поштовхом для добрих і щедрих людських вчинків є відповідні гормональні рецептори і насамперед окситосин і васопресин.

Вони відомі як генні структури, що спонукають до доброї поведінки у близьких стосунках між людьми. Окситосин зокрема підтримує глибокі материнські почуття. У лабораторних умовах люди, яким активізували ці гормони, демонструють посилену соціальну відкритість і активність.

Описуючи дію окситосину, учені навіть вживають такі характеристики, як «лік кохання» і «хімічна ласка».

Дослідження зокрема стосувалося можливостей цих генних рецепторів спровокувати в людині інші аспекти соціальної поведінки, як, наприклад, бажання добродійних внесків або готовність сплачувати податки, повідомляти органи влади про кримінал, бути донорами крові і брати участь у журі присяжних.

Чи настане час, коли у світі взагалі щезне агресія? Але тоді це вже, можливо, буде абсолютно інша планета?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG