Доступність посилання

ТОП новини

Екс-адвокат засудженого за вбивство Щербаня виключає дачу ним показань проти Тимошенко


Адвокат Дмитро Поєзд, який захищав у 2001-2003 роках Вадима Болотських, засудженого в результаті за вбивство в 1996 році депутата Верховної Ради Євгена Щербаня, виключає, що його колишній підзахисний може дати показання в справі про вбивство Щербаня проти колишніх прем’єр-міністрів Павла Лазаренка і Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня».

«Він стійка людина. Досвід мого спілкування з ним переконав, що просто так його не зламати... Він не піде ні на які угоди. Не буде робити неправдивих заяв», – сказав Поєзд.

За його словами, Болотських розуміє, що становить цінність тільки як єдиний, що залишився в живих, учасник злочину, здатний відповідно дати показання проти екс-прем’єрів.

«Болотських пошле їх (слідчих) на три букви. Він чекає, коли його переправлять у Росію. І розуміє, що його будуть берегти й він буде живий, поки не дасть показань на Лазаренка й Тимошенко», – сказав Поєзд.

На думку екс-адвоката Болотських, той недавно був перевезений у Київ саме з метою одержання від нього таких показань.

«Зараз же його для чого перевезли з колонії в Лук’янівський СІЗО? Щоб було зручніше й слідчому, і прокуророві з ним щодня працювати. З однією метою – дай показання, що Щербаня тобі замовила Тимошенко або Лазаренко, а ми допоможемо тобі», – сказав Поєзд.

При цьому він висловив упевненість, що доказів їх причетності до вбивства депутата немає.

«Ніяких доказів причетності Тимошенко й Лазаренка до замовленого вбивства Щербаня в прокуратури немає. Я це говорю зі стовідсотковою впевненістю. Ні доказу ланцюжка проходження грошей від замовника до Болотських... Всі нинішні інсинуації про причетність Тимошенко й Лазаренка до вбивства... Щербаня є брехнею. Це все висмоктано з пальця», – наголосив адвокат.

За словами Поєзда, слідчі також намагалися встановити причетність Болотських до вбивства в 1998 році екс-голови Національного банку, екс-депутата Верховної Ради Вадима Гетьмана.

«Болотських запитували щодо вбивства Вадима Гетьмана, намагалися навісити на нього й цю справу», – сказав адвокат.

При цьому, за його словами, намагаючись довідатися про замовників убивства Щербаня, слідчі не вірили Болотських, який стверджував, що одержав за це лише 700 доларів і то лише на витрати, і так і не змогли довести одержання ним значної суми за вбивство депутата.

Четвертого квітня Болотських був переведений зі Слов’яносербської виправної колонії №60 (Луганська область) у Лук’янівський СІЗО в Києві.

Генпрокуратура називає Лазаренка організатором убивств Щербаня й Гетьмана й перевіряє причетність Тимошенко до вбивства Щербаня.
XS
SM
MD
LG