Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану заявляє про провал розвідки після нападів у Кабулі


Президент Афганістану Хамід Карзай заявив сьогодні, що скоординовані напади повстанців у Кабулі й деінде в країні стали можливі через провали розвідки – і афганської, і, як він сказав, у першу чергу «сил НАТО», як неформально називають багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці.

Водночас він високо оцінив дії афганських військ, які, за його словами, довели свою здатність захистити країну.

Сьогодні вранці афганські урядові війська, вдавшись до підтримки бойових вертольотів міжнародних сил, повернули контроль над двома останніми районами столиці Кабула, які від учора утримували повстанці. У боях, що тривали понад 15 годин у низці районів міста біля іноземних посольств, штаб-квартири міжнародних сил, будівлі парламенту й низки відомих готелів, убиті, за офіційними даними, 36 бойовиків, також загинули 11 афганських військових і 4 цивільні людини. Напади відбулися також у провінціях Нанґаргар, Лоґар і Пактія.

Відповідальність за напади, одні з найсерйозніших за всі 10 років війни, взяв на себе ісламістський повстанський рух «Талібан», назвавши їх початком свого весняного наступу. Влада Афганістану заявляє, що до нападів причетна також терористична мережа Хаккані, що базується в Пакистані.
XS
SM
MD
LG