Доступність посилання

ТОП новини

У Києві таксисти протестуватимуть через ініціативу уряду щодо регуляції ринку


Київські таксисти мають намір у середу, 18 квітня, провести акцію під Кабінетом Міністрів Україні на знак протесту проти діяльності створеної в КМДА робочої групи, яка має врегулювати ринок таксомоторних перевезень. Про це журналістам повідомив координатор громадської організації «Спільна справа» Олександр Данилюк.

«Завтра автомобілі, у яких не буде маркувань, що це таксі, щоб уникнути проблем з ДАІ та іншими органами, з’їдуться з різних кінців міста під Кабінет Міністрів, де триватиме засідання уряду, і здійснюватимуть кільцевий рух навколо урядового кварталу – вулицями Хрещатик, Інститутська та Грушевського», – зазначив він і додав, що на автомобілях будуть жовто-сині стрічки і прапори організацій та об’єднань, які вони представляють.

Олександр Данилюк також наголосив, що ця акція сама по собі не є зібранням громадян, але, на всяк випадок, організатори подали відповідну заявку.

Він також розповів, що у середу розпочнеться збирання підписів проти ініціатив, висунутих робочою групою під керівництвом голови КМДА Олександра Попова. Учасники акції вимагатимуть ліквідувати цю робочу групу, а також – врахувати ті пропозиції з регулювання ринку, які вже напрацьовані його учасниками з інтересом споживачів і до реалізації цих вимог ввести мораторій на будь-які зміни в цій сфері.

У КМДА вважають, що столиці для нормальної роботи ринку послуг таксі необхідно 15 тисяч автомобілів. Київський ринок таксомоторних перевезень, що нараховує близько 20 тисяч автомобілів, на сьогодні, за оцінками КМДА, на 95% перебуває в «тіні».
XS
SM
MD
LG