Доступність посилання

ТОП новини

За 100 днів до Лондонської Олімпіади усе готово


Лондон – Міжнародний олімпійський комітет оголосив, що Лондон завершив головні приготування до Олімпіади. За 100 днів до відкриття ігор увага британської громадськості зосереджена на тому, як столиця дасть раду величезній міжнародній події, побоюючись натовпів на міському транспорті, черг і затримок.

Передбачають, що у Лондон на кілька тижнів, починаючи з 27-го липня, прибудуть додаткові три мільйони людей.

Мер Лондона Борис Джонсон наголошує, що на приватні автомобілі розраховувати не варто нікому.

«Сепу Блаттеру, членам Міжнародного олімпійського комітету, усій олімпійській сім’ї і їхнім дружинам ми усіляко роз’яснюємо, що найкращим способом пересування в Лондоні під час ігор буде громадський транспорт. Ми заохочуємо їх і я, безумовно, робитиму так особисто», – пообіцяв лондонський мер.

Чимало лондонців, які не бажають бути безпосередніми глядачами на олімпійських подіях, спеціально планують літні відпустки.

«Я поїду до Іспанії, щоб забратися звідси. Я цього терпіти не можу. І зараз дороги забиті, а коли Олімпіада почнеться, уявіть собі, як це буде. Хаос», – поскаржився один із лондонських таксистів.

Власне, на час Олімпіади на деяких лондонських дорогах будуть відведені спеціальні смуги для перевезення спортсменів, яких очікують близько 80 тисяч, та осіб, які їх супроводжуватимуть на змаганнях.

Надії на прибутки від Олімпіади малі

Британський уряд вже витратив на Олімпіаду майже 15 мільярдів доларів. Це у чотири рази більше, ніж планували, коли Лондон виборов у 2005 році право на проведення ігор.

Чи можна сподіватися, що вкладені мільярди принесуть якусь економічну вигоду?

Економісти вважають, що наплив туристів на час Олімпіади і справді трохи підштовхне британську економіку, але цей поштовх буде короткотерміновим і становитиме лише 0,6 відсотка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG