Доступність посилання

ТОП новини

Азаров доручив уряду спростити механізм виплат вкладникам Ощадбанку СРСР


Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив урядові доопрацювати механізм виплат вкладникам Ощадбанку СРСР компенсацій у розмірі 1 тисяча гривень. Про це він заявив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

Прем’єр висловив критику щодо підготовленого механізму у зв’язку з тим, що він не належною мірою полегшує одержання вкладниками компенсації.

«Вчора уряд розглядав проект постанови про механізм компенсаційних виплат. Довелося його повернути на доопрацювання, тому що проект не відповідав основній умові – максимально спростити одержання компенсації нашими громадянами і провести виплати без принизливих черг», – сказав Азаров.

Він відзначив, що механізм виплат необхідно максимально спростити і використати кілька варіантів одержання вкладниками коштів. Прем’єр доручив Міністерству фінансів спільно з Мінсоцполітики за узгодженням з Нацбанком упродовж тижня відкоригувати механізм виплати компенсації за вкладами.

Президент Віктор Янукович у рамках своїх соціальних ініціатив заявив про необхідність здійснити компенсаційні виплати вкладникам Ощадбанку СРСР в сумі 1 тисяча гривень тим громадянам, хто ще не одержав їх, коли подібні виплати проводив уряд Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG