Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО обговорюють вихід із Афганістану і ПРО


Міністри закордонних справ і оборони країн-членів НАТО зібралися сьогодні в Брюсселі на дводенні переговори, головною темою яких мають бути плани майбутнього виведення військ із Афганістану.

Вони мають обговорити, скільки військ можуть залишитися в цій країні в небойових функціях після того, як більша їхня частина має залишити Афганістан до кінця 2014 року. Ідеться головно про навчання і тренування афганських військ і поліції.

Міністри також мають визначити, які будуть суми фінансової допомоги від кожної країни на утримання афганських урядових військ, що мають перебрати контроль за безпекою в країні після виходу іноземних бойових сил. За оцінками, це коштуватиме по 4 мільярди доларів щороку. Як очікують, близько трьох чвертей суми можуть узяти на себе США, які попросять своїх партнерів у НАТО вносити решту.

Іще однією темою має стати завтра система протиракетної оборони, яку США і НАТО створюють у Європі і проти якої категорично заперечує Росія. У цьому обговоренні має взяти участь міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.
XS
SM
MD
LG