Доступність посилання

ТОП новини

Гра регіоналів в ідеологію (огляд преси)


Київ – Низка депутатів від Партії регіонів працюють над оформленням національної ідеї. Таку новину оприлюднив Вадим Колесніченко, який, на думку газети «День», знаний, передусім, як захисник усього російського. Можна лише уявити, якою буде ця концепція, зазначає видання. До того ж з огляду на те, як владна верхівка розробляє концепцію гуманітарної політики, журналістам важко повірити, що нинішні можновладці зможуть підсумувати й вивести формулу української єдності. Про це йдеться в статті «Гра в ідеологію».

Загальні витрати на Євро-2012 найбільші за всю історію футбольного чемпіонату. Чи зможуть Україна і Польща покрити бодай половину вкладених коштів? І що Україна готова «запропонувати» за ці гроші? Своїми невтішними спостереженнями і песимістичними прогнозами журналісти газети «День» діляться у статті «Втрачені шанси... платників податків».

На початку посівного сезону запаси зерна в Україні близькі до рекордних, стверджують «Економічні відомості». З одного боку, це наслідки рекордного врожаю, який був зібраний минулого року, а з іншого – безвідповідальної політики уряду у сфері регулювання експорту сільгосппродукції. Тепер чиновникам лишається тільки сподіватися на провальний урожай у нинішньому році, оскільки навіть при середніх показниках результатів урожаю 2012 року, з урахуванням минулорічного надлишку, ціни на зерно обваляться. Заголовок публікації «Україна тоне в зерні».

Найближчим часом українці зможуть відчути дефіцит імпортних ліків, через що зростуть роздрібні ціни на них. В цьому переконані експерти газети «Вечірні вісті». Вину за такі наслідки вони покладають на чиновників, котрі на початку нинішнього року істотно ускладнили процедуру держреєстрації ліків. Стаття називається «Аптеки нагодують гіркими пілюлями».

Інші, більш втішні прогнози, пропонують читачам «Ізвєстія в Україні». Видання, посилаючись на запевнення прем’єра Азарова, переконує, що ціни на вітчизняні та імпортні ліки вже в травні знизяться щонайменше на 20 відсотків. Держава частково компенсує вартість популярних серед населення медпрепаратів за рахунок введення страхової медицини.

Якщо людина в 2011 році платила за навчання своєї дитини або вносила відсотки за іпотечним кредитом, їй можуть повернути частину сплачених податків. Після внесення змін до Податкового кодексу подавати декларацію для отримання податкової знижки можна упродовж усього року. Що таке податкова знижка і хто на неї може претендувати, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG