Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові розпочинається новий процес над Тимошенко – за відсутності підсудної


Юлія Тимошенко відмовилася бути присутньою на початку слухань
Юлія Тимошенко відмовилася бути присутньою на початку слухань
Сьогодні в Харкові розпочинається попередній розгляд у новому судовому процесі над колишнім Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко. Вона вже відбуває в Качанівській колонії семирічне покарання за перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією у 2009 році.

Тимошенко, яка заперечує всі звинувачення у справі, що стосується діяльності корпорації ЄЕСУ, через поганий стан здоров’я відмовилася бути присутньою на початку слухань.

На думку адвоката Юлії Тимошенко Олександра Плахотнюка, в разі детального розгляду справи суд може тривати кілька місяців.

«Якщо це розглядатиметься у такому режимі, як це робив Печерський суд, то цей процес може закінчитися швидко. Але якщо суд захоче розібратися, якщо буде об’єктивно розглядати цю справу, то на кілька місяців він може затягтися», – наголосив в ефірі Радіо Свобода Олександр Плахотнюк.

Родина і захист колишньої очільниці уряду кажуть, що протягом багатьох місяців Юлія Тимошенко страждає через болі у спині. Сторона Тимошенко твердить, що лідер опозиційної партії «Батьківщина» є жертвою політично мотивованих репресій з боку української влади. Ця справа значно ускладнила відносини України з ЄС та США.
XS
SM
MD
LG