Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна й надалі робитиме свій внесок у розвиток системи безпеки у світі


Президент Віктор Янукович вважає, що політика позаблоковості не завадить Україні продовжувати відігравати свою роль у розвитку системи безпеки у світі. Про це глава держави сказав на засіданні комітету з реформування та розвитку Збройних сил України та військово-промислового комплексу.

«Україна й надалі розвиватиме тісні, партнерські відносини з країнами – членами ЄС, Росією, США, Китаєм, іншими сусідніми державами, з країнами СНД, з міжнародними організаціями – ООН, ОБСЄ, НАТО. Ми й надалі робитимемо свій внесок у міжнародні заходи з урегулювання криз, миротворчої, антитерористичної й антипіратської діяльності, контролю над озброєнням», – зазначив Янукович.

Президент також наголосив, що Збройні сили України мають бути «надійним щитом», який зміг би протистояти будь-якій небезпеці.

Тож, на думку Януковича, першочергове завдання – розвиток органів безпеки, насамперед Збройних сил України. За словами Президента, на розгляд комітету винесено три проекти документів – концепцію реформування Збройних сил, стратегію національної безпеки та військову доктрину. Глава держави вважає, що ухвалення таких документів «стане потужним сигналом незмінності стратегічного курсу України на євроінтеграцію».
XS
SM
MD
LG