Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську розпочався фестиваль «Прикарпатська весна»


В Івано-Франківську в п’ятницю розпочався фестиваль «Прикарпатська весна», повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Найстаріший на Прикарпатті фестиваль професійної музики цьогоріч матиме кілька родзинок: всеукраїнський і міжнародний формат, десятиденна тривалість, система абонементів для здешевлення квитків.

У «Прикарпатській весні» беруть участь усі професійні колективи обласної філармонії, а також музиканти зі Львова, Києва, Одеси, Німеччини, США.

За словами директора Івано-Франківської обласної філармонії Андрія Савки, «намагалися врахувати широкі і найвибагливіші смаки франківчан», «щоб музичне мистецтво не було декоративним доповнювальним елементом якоїсь розкоші вузького кола людей».

Розпочався фестиваль виступом академічного камерного оркестру Harmonia Nobile разом із першим керівником цього колективу, народним артистом України Ігорем Пилатюком та лауреатом міжнародних конкурсів Назарієм Пилатюком. Батько і син Пилатюки приїхали зі Львова.

Кожен фестивальний день матиме свої особливості: це і класика від місцевого симфонічного оркестру чи молодіжного симфонічного ансамблю INSO-Львів, і джаз (як класичний, так і джаз-рок) від муніципального ансамблю саксофоністів «Джаз-Класік» чи київського квартету саксофоністів, і народні мотиви у професійному виконанні від оркестру народних інструментів «Рапсодія» чи тріо бандуристок «Пектораль», і хоровий спів (муніципальний камерний хор «Галицькі передзвони», львівський чоловічий хор «Гомін»).

Творчим експериментом стане своєрідний фестиваль у фестивалі – музично-кінематографічне дійство «Старе кіно по-новому».

Крім концертів, будуть також майстер-класи, зокрема, бандуриста зі США Юліана Китастого та відомого київського саксофоніста Юрія Василевича.

Триватиме фестиваль «Прикарпатська весна» до 29 квітня.
XS
SM
MD
LG