Доступність посилання

ТОП новини

Росія поновлює поставки сирів трьох українських виробників


У Росії вирішили поновити постачання до цієї країни сирів трьох українських виробників – «Гадячсиру», Пирятинського сирзаводу і Менської філії підприємства «Прометей», повідомила в п’ятницю російська Федеральна служба нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд).

Як мовиться в повідомленні, так вирішили за результатами перевірок цих підприємств і розроблених заходів на усунення виявлених недоліків.

Далі планують проінспектувати ще одне підприємство, «Дубнемолоко», мовиться в повідомленні.

Домовленості поновити постачання до Росії сирів трьох українських виробників досягли днями на переговорах у Москві міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко і керівник Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко.

Росія в лютому заборонила ввезення на свою територію і реалізацію на ній сирів загалом семи українських виробників, звинувативши їх у використанні рослинних компонентів, зокрема, пальмової олії. Українська сторона заперечила це. Після перевірок цих підприємств Росспоживнагляд уже не згадував про рослинні жири, але почав звинувачувати українські підприємства в інших порушеннях російських технічних норм, таких, як російські вимоги до форми, розмірів, маси тощо, і висунув вимогу усунути ці порушення.

В Україні оглядачі називали претензії російської сторони політично мотивованими.
XS
SM
MD
LG