Доступність посилання

ТОП новини

Спати вдосталь і бути щасливим


Згідно з новим дослідженням, регулярний брак сну може підвищити ризик діабетичного захворювання. Про це повідомляє американська телемережа Fox News.

Проблемою залежності діабету від недостатнього сну займаються зокрема науковці Бостонського жіночого шпиталю.

Експеримент провели з понад двома десятками пацієнтів. Протягом трьох тижнів вони спали менше шести годин на добу. Внаслідок дослідження, рівень цукру в крові учасників експерименту настільки погіршився, що за умов продовження досліду у них явно могло б дійти до діабетичного захворювання.

За висновком науковців, брак сну призвів до різкого зниження в організмах пацієнтів рівня інсуліну, який є ключовим гормоном регулювання цукру в крові.

В цьому зв’язку науковці вважають, що постійний брак сну з часом діє як тілесне поранення з загальною руйнацією всього здоров’я людини. Допоможіть собі бути здоровими – це залежить персонально від кожного!

Радість як бальзам

Дуже важливо жити щасливим і радісним. Це неабияк сприятиме оздоровленню серця. Про останнє дослідження науковців зі Сполучених Штатів повідомляє та ж-таки американська телемережа Fox News.

Психологічне ревю групи гарвардських дослідників дає основний висновок, згідно з яким життєрадісність і оптимізм можуть допомогти організмові людини викликати захисні реакції проти серцевих захворювань.

Провідний науковець Гарвардського інституту охорони здоров’я Джулія Боем провела аналіз десятків прикладів людей із позитивним ставленням до життя і до оточення, застосовуючи цілу низку психологічних вимірів і порівнянь зі станом людей, які проявляють менше оптимізму.

У цьому порівнянні, зазначає Джулія Боем, оптимістично налаштовані люди, як правило, майже в півтора рази менше наражаються на перший інфаркт, ніж ті, хто перебуває під гнітом хронічного роздратування, депресії або постійної тривоги.

Як свідчать результати попереднього дослідженням, стрес випливає із негативних психологічних схильностей, призводячи до руйнування як артерій, так і самого серця.

Джулія Боем побачила, що оптимістичні люди мають здоровіший тиск крові і рівень холестерину. Вони добре контролюють свою вагу, полюбляють фіззарядку, вживають здоровішу їжу, відводять достатньо часу для сну і воліють не палити. Отож, бережіть себе не на словах. І з усмішкою!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG