Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко виписали з лікарні, не розпочавши лікування


Екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко виписали сьогодні з харківської клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» і переправили знову до Качанівської колонії. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Тимошенко категорично відмовилася від лікування», – зазначила з цього приводу перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.

Моісеєнко також повідомила, що сьогодні вранці, у другий день перебування екс-прем’єра в лікарні, головний лікар закладу, особистий лікар Тимошенко та інші фахівці запропонували їй розпочати стаціонарне лікування. Однак, Тимошенко відмовилася.

Раніше Тимошенко заявляла, що має порадитися з захисниками, які повинні прибути до неї в понеділок.

Головний лікар лікарні «Укрзалізниці» Михайло Афанасьєв наголосив сьогодні, що персонал медичного закладу був повністю готовий лікувати Юлію Тимошенко. За словами Афанасьєва, Тимошенко поводилася з медичним персоналом закладу дуже коректно і, залишаючи лікарню, подякувала медикам за створені для неї умови.

Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко із посиланням на, як він сказав, висновки німецьких лікарів, заявив, що іноземні медфахівці не рекомендують його підзахисній лікуватися у Харкові. Натомість у МОЗ наголосили, що німецькі лікарі схвалили умови лікування Тимошенко в обраній українській лікарні.

Вчора очільник управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Євген Бараш повідомив, що поки триватиме лікування Юлії Тимошенко у стаціонарі, її доправлення до суду неможливе. Наразі невідомо, яким чином Юлію Тимошенко збираються доставляти до суду, засідання якого має відбутися 28 квітня.
XS
SM
MD
LG