Доступність посилання

ТОП новини

Організатори опозиційного мітингу в Баку повідомляють про 15 000 учасників


Мітинг опозиції в Баку
Мітинг опозиції в Баку
Сьогодні в Баку відбувся багатотисячний мітинг опозиції з вимогою демократичних реформ. Узгоджена з владою акція протесту була організована «Громадською палатою», до якої входять провідні опозиційні сили Азербайджану.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, мітинг відбувся на віддаленій околиці Баку, в селищі Баілово. Під час акції неодноразово звучали заклики до відставки президента Азербайджану Ільхама Алієва.

У резолюції мітингу висунуто вимоги звільнення політв'язнів, поваги свободи зібрань і прав власності громадян, проведення дострокових парламентських виборів, ухвалення конкретних кроків щодо вирішення карабаської проблеми.

За даними організаторів в акції взяли участь близько 15 000 чоловік. Поліція повідомила про участь у мітингу тисячі двохсот осіб.

Раніше міжнародна організація «Репортери без кордонів» поставила Азербайджан на одну з останніх сходинок свого щорічного Всесвітнього індексу свободи слова. Представники організації пояснили таке рішення переслідуванням свободи преси в країні та насильницькими розправами з протестувальниками.
XS
SM
MD
LG