Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Баганець просить суд закрити справу Луценка


Адвокат Олексій Баганець просить суд закрити кримінальну справу, яка стосується обвинувачення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у незаконному стеженні за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка через відсутність у його діях складу злочину. З відповідним клопотанням адвокат звернувся сьогодні на засіданні Печерського районного суду Києва до головуючої у процесі судді Ганни Медушевської.

За словами Баганця, ознайомившись з матеріалами кримінальної справи, він приходить до висновку, що вона підлягає закриттю через відсутність у діях Луценка та колишніх співробітників Департаменту оперативної служби МВС Олега Павленова і Володимира Тарасенка складу злочину та події злочину, і тому не може бути призначена до судового розгляду.

Обґрунтовуючи своє клопотання, адвокат заявив, що особи, які вчинили посягання на життя кандидата у президенти Віктора Ющенка у 2004 році, досі не встановлені, злочин не розкрито, а 15-річний термін давнини не сплинув.

Крім того, Баганець нагадав, що у попередніх судових засіданнях водій Сацюка Віталій Давиденко визнав, що відносно нього з боку працівників міліції не було вчинено протиправних дій, і цивільного позову щодо відшкодування моральної шкоди не подавав. Більше того, зазначив адвокат, рішення Апеляційного суду Києва, яким після затвердження Генпрокуратурою було надано дозвіл на проведення оперативно-розшукової справи, ніким досі не поставлено під сумнів і не скасовано.

Печерський районний суд Києва сьогодні вдруге розпочав розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у незаконному прослуховуванні та стеженні за водієм колишнього першого заступника голови СБУ в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG