Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко розповіла, як проти неї у колонії застосовували силу


Колишній прем’єра Юлія Тимошенко у своїй заяві, яку оприлюднив її офіційний сайт, розповіла про подробиці того, як її силоміць вивозили до лікарні.

«Після отримання висновку німецьких лікарів я письмово повідомила начальника колонії, усно наглядаючого прокурора та заступника міністра охорони здоров’я, що до зустрічі з моїм захисником, враховуючи зміст висновку, я не можу переїжджати в лікарню», – написала Тимошенко і додала: «Ми домовилися, що такий переїзд в лікарню відбудеться в понеділок після спілкування з Сергієм Власенком».

«Приблизно біля 21.00 з тюремної камери, де я перебувала, вивели мою сусідку, а через деякий час після того до мене зайшли 3 чоловіки кремезної статури. Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу», – йдеться у заяві колишнього прем’єра.

«Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю. Я думала, що наступили останні хвилини мого життя», – додала Тимошенко.

«Від нестерпного болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті», – розповіла колишній прем’єр.

20 квітня ввечері Тимошенко силоміць (як визнали у прокуратурі) доправили у лікарню, однак уже за півтори доби повернули назад у колонію, тому що колишній прем’єр відмовилася від лікування. Захист Тимошенко повідомив, що до Тимошенко при доправленні у лікарню застосували фізичну силу, однак у колонії цю інформацію спростовують.
XS
SM
MD
LG