Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова заявляє, що у Тимошенко є тілесні ушкодження


Ніна Карпачова
Ніна Карпачова
Український омбудсмен Ніна Карпачова підтверджує наявність тілесних ушкоджень у колишнього прем’єра Юлії Тимошенко, мовиться в її заяві.

«За дорученням уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової 24 квітня представник уповноваженого Кудрук (заступник керівника департаменту секретаріату омбудсмена Сергій Кудрук) здійснив візит без попередження до Юлії Тимошенко. Згідно з текстом заяви, підтверджено наявність тілесних ушкоджень у Юлії Володимирівни Тимошенко», – заявив лідер партії «Фронт змін», народний депутат Арсеній Яценюк, оголошуючи на прес-конференції заяву Карпачової, також оприлюднену на сайті омбудсмена.

«Нинішній уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагає від Генерального прокурора України порушити кримінальну справу та усунути від виконання посадових обов’язків причетних до факту грубого поводження з Юлією Тимошенко під час її етапування до лікарні», – додав Яценюк.

24 квітня Верховна Рада обрала нового омбудсмена – Валерію Лутковську. Вона вступить на посаду після складання присяги.

У вівторок захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко зачитав її заяву про застосування фізичної сили під час транспортування до лікарні 20 квітня. Він також заявив, що Тимошенко оголосила цього дня голодування. Державна пенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко та погрожує її захисту судом.
XS
SM
MD
LG