Доступність посилання

ТОП новини

Кіногерої вимагають припинити наступ на український дубляж


Кіногерої вимагають припинити наступ на український дубляж
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Кіногерої вимагають припинити наступ на український дубляж

У Києві відбулася костюмована хода до Державного агентства з питань телебачення та кінематографії. Учасники акції вимагали ініціювати та внести на розгляд Кабінету Міністрів проект постанови, якою до «Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів» мали б повернути вимогу озвучення або дублювання іноземних фільмів на території України.

Організатори протесту заявляють, що відновлення нормальної роботи студії «Le Doyen», яка зазнала нападу податкової міліції на початку квітня, є важливим успіхом, проте їхню основну вимогу стосовно законодавчої бази дубляжу досі не виконано. Вони зазначають, що така поведінка влади має не тільки політичне, а й економічне підґрунтя.

Учасники акції передали до Державного агентства з питань телебачення та кінематографії звернення з вимогою внести відповідні зміни до законодавства. В агентстві ж заявляють, що сталася помилка, а керівництво Держкіно вже звернулося до Міністерства культури із законопроектом, в якому прописано пункт, який було вилучено з «Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів».
  • Зображення 16x9

    Євгенія Олійник

    Кореспондент і карикатурист, працюю на Радіо Свобода з серпня 2011 року. Водночас здобуваю освіту в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG