Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина занепокоєна станом Тимошенко й розглядає запит про німецьких лікарів


Німецький федеральний уряд глибоко стурбований станом здоров’я Юлії Тимошенко, особливо після початої нею голодівки, заявив сьогодні на прес-конференції в Берліні міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле.

Крім того, сказав він, у Німеччині і про інших ув’язнених українських опозиціонерів знають, що в українських пенітенціарних установах вони серйозно захворіли.

«Я наголошую, що ми очікуємо від влади України, що Юлія Тимошенко та інші ув’язнені отримають належну і відповідну медичну допомогу. Україна мусить повністю виконувати свої юридичні зобов’язання щодо лікування ув’язнених», – заявив міністр.

Вестервелле додав, що висловлена раніше пропозиція німецького федерального уряду надати лікування Юлії Тимошенко в Німеччині далі чинна, про що він особисто чітко й не раз пояснював останніми тижнями своїм українським партнерам.

Крім того, міністр повідомив, що в Німеччині взяли до уваги запит українського уряду щодо участі в лікуванні Тимошенко німецьких лікарів. За його словами, зараз цей запит вивчають із огляду на те, чи може і на яких умовах таке лікування за участі німецьких лікарів дати корисний внесок із медичного погляду.

Водночас він висловився проти закликів бойкотувати Євро-2012 в Україні через таке становище з опозицією. Вестервелле вважає, що саме такі заходи, як європейський футбольний чемпіонат, є доброю можливістю зблизька оцінити реальні права української опозиції, становище з правами людини і верховенством права в Україні. «І ми це зробимо», – сказав німецький міністр.
XS
SM
MD
LG