Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровська «Батьківщина» погрожує блокувати держустанови через «сваволю» щодо Тимошенко


Дніпропетровська обласна організація партії ВО «Батьківщина» вимагає негайної відставки Генерального прокурора Віктора Пшонки, керівника Державної пенітенціарної служби Олександра Лісіцкова та начальника Качанівської виправної колонії № 54 Івана Первушкіна, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Якщо влада не дослухається до цих вимог, то активісти партії обіцяють вдатися до блокування державних установ, сказано в заяві обласної організації «Батьківщини», оприлюдненій сьогодні.

Заява політичної сили викликана заявами про застосування співробітниками пенітенціарної служби фізичної сили щодо Тимошенко.

«Ми висловлюємо рішучий протест із приводу нечуваної сваволі стосовно нашого лідера. І запевняємо, що цим вони нас не залякають… Якщо при владі перебувають чоловіки, закликаємо їх до чоловічої розмови. Досить знущатися над жінкою», – мовиться, зокрема, у заяві.

Водночас сьогодні ж у Дніпропетровську було заявлено про створення «Комітету громадянської справедливості» – громадського руху, який, за словами його організаторів, «виступає проти тиску на суд у справі Тимошенко».

«Події навколо справи Юлії Тимошенко показали, що якщо ти великий політик, то всім зрозуміло, що ти можеш спокійно красти – все одно твої колеги тебе прикриють прапором партії і постараються вивести з-під справедливого вироку. Так не повинно бути. Над будинками судів, зрештою, висить прапор України, а не партійні прапори чи логотипи бізнес-структур», – заявив один із лідерів «Комітету» Юрій Прокоф’єв.
XS
SM
MD
LG