Доступність посилання

ТОП новини

У Європарламенті критикують ставлення до Тимошенко


Президент Європейського парламенту Мартін Шульц засудив у середу ставлення української влади до колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Як сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода в Брюсселі, застосування щодо Тимошенко сили минулого тижня – «неприйнятна подія».

За його словами, якщо Тимошенко дійсно побили, як повідомляють, якщо до неї неналежно ставляться в ув’язненні, то це «сором і ганьба» для України.

Мартін Шульц наголосив, що в перебігу планованої зустрічі в Брюсселі з першим віце-прем’єр-міністром України Валерієм Хорошковським він висловить глибоке розчарування Європарламенту в Україні через такі події.

У вівторок народний депутат і захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко зачитав заяву Юлії Тимошенко про застосування проти неї фізичної сили під час транспортування до клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові 20 квітня. Примусове перевезення колишнього прем’єра до лікарні визнали в Харківській обласній прокуратурі, але і там, і в Державній пенітенціарній службі, і в Качанівській колонії заперечують заяви Тимошенко, що під час перевезення її вдарили в живіт і викручували руки та ноги.
XS
SM
MD
LG