Доступність посилання

ТОП новини

У Раді журналістів не пускають до ложі преси – з ініціативи парламентської більшості


Доступ журналістів до ложі преси Верховної Ради заборонено на прохання керівників фракцій парламентської більшості.

Агенція «Інтерфакс-Україна» посилається на лист на ім’я Голови Верховної Ради Володимира Литвина, підписаний лідерами фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим, Комуністичної партії України Петром Симоненком, «Народної партії» Ігорем Шаровим, а також депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігорем Рибаковим.

«24 квітня 2012 року народні депутати фракцій «БЮТ-Батьківщина» і «Наша Україна - Народна самооборона» заблокували парламентську трибуну, що унеможливлює проведення засідання Верховної Ради. У зв’язку з цим просимо дати доручення апарату Верховної Ради заборонити доступ до балконів сесійної зали парламенту на третьому поверсі в дні пленарних засідань, коли проведення таких засідань неможливе через їх блокування», – йдеться в тексті листа.

У своєму розпорядженні Литвин доручив апарату Верховної Ради ознайомити з цим зверненням усі фракції.

Опозиційні фракції блокують трибуну та президію Верховної Ради з 24 квітня – у зв’язку з ситуацією, що склалася довкола Юлії Тимошенко.

Цього тижня Юлія Тимошенко у своїй заяві розповіла, що під час доправлення її у лікарню 20 квітня проти неї застосували силу: зокрема, за словами колишнього прем’єра, її вдарили у живіт, «скрутили руки і ноги». З огляду на це, з 20 квітня Юлія Тимошенко оголосила голодування.
XS
SM
MD
LG